Доступність посилання

ТОП новини

Standard & Poor’s може знизити рейтинги 15 країн


Міжнародна рейтингова агенція Standard & Poor’s вже найближчим часом може знизити кредитні рейтинги 15 країн єврозони, зокрема Франції і Німеччини.

У заяві агенції йдеться, що країни потрапили у перелік на перегляд рейтингу з перспективою зниження через так звані «системні стреси» у єврозоні, які почали негативно впливати на весь валютний союз. Мова йде, перш за все, про проблеми у країнах південної Європи.

У відповідь на повідомлення агенції президент Франції Ніколя Саркозі та канцлер Німеччини Ангела Меркель виступили з заявою, у якій зазначили, що вони готові «вжити всіх необхідних заходів для забезпечення стабільності у єврозоні».

Раніше лідери єврозони наголошували на намірі запровадити бюджетну дисципліну для всіх країн, що дало б змогу контролювати дефіцити бюджетів усіх країн-членів єврозони.

«Ми хочемо запровадження автоматичних санкцій для країн, які допускають дефіцит бюджету понад 3%. Лише компетентна більшість може виступати проти таких санкцій», – наголосив президент Франції Ніколя Саркозі.
XS
SM
MD
LG