Доступність посилання

ТОП новини

Мінприроди: за рік Прикарпаття очистять від гексахлорбензолу


До кінця наступного року Прикарпаття очистять від гексахлорбензолу. Про це у Калуші повідомив начальник департаменту екологічної безпеки Міністерства екології та природних ресурсів України Олександр Соколов.

Про утилізацію шкідливих залишків хімічного виробництва, ситуацію на Домбровському кар’єрі та переповнених хвостосховищах (відстійниках) йшлося на виїзному засіданні міжвідомчої урядової комісії з питань виконання указу Президента України про визнання міста Калуша і прилеглої території зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Торік до Англії на утилізацію відправили першу партію гексазхлорбензолу – 16 тисяч тонн. Ще на полігоні зберігається 12 тисяч тонн.

За словами Олександра Соколова, необхідно ліквідувати два основні небезпечні фактори: вивезти той гексахлорбензол, який може завдати шкоди найближчим часом, і упередити проникнення залишків токсичних речовин в чисте середовище і особливо у водоносні горизонти.

В цьому році на вивезення гексахлорбензолу виділено 265 мільйонів гривень, ще очікується 70 мільйонів гривень до кінця грудня.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація вирішення проблем Домбровського кар’єру пов’язує з відновленням роботи заводу з виробництва калійних добрив. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плав’юк. Підписаний меморандум з китайськими інвесторами, ведуться переговори з французами.

До кінця цього року з Прикарпаття вивезуть останні 20 тонн непридатних до використання пестицидів.
XS
SM
MD
LG