Доступність посилання

ТОП новини

Демократичні чвари опозиції (огляд преси)


Київ – Опозиція, розуміючи зацікавленість влади в роз’єднанні опонентів, продовжує з’ясовувати стосунки, стверджує газета «День». Причини розрізненості опозиції, на думку експерта видання, політолога Вадима Карасьова, в наявності багатьох лідерів. Однак, на його думку, драматизувати ситуацію не варто. Адже це демократична опозиція. І об’єднати її адміністративним ресурсом, ресурсом страху, ресурсом належності до одного клану, як це було за часів перебування в опозиції Партії регіонів, неможливо. На цьому наголошується в статті «Чвари – як бренд!».

Газета «Голос України» аналізує причини стагнації української науки. На думку дописувача видання, далася взнаки некомпетентна державна політика ринкових реформ, які не враховували вплив науки на конкурентоспроможність економіки. Крім того, отримана у спадок від СРСР малоефективна система фінансування майже не змінилася. Вона залишилася залежною від державних коштів. Наявність трьох десятків головних розпорядників коштів на наукові дослідження ще більше загострила ситуацію. Про інші причини «Голос України» розповідає у матеріалі «Інженерні науки і український характер: бездоріжжя чи роздоріжжя?».

З 1 січня 2012 року при купівлі-продажу нерухомості не доведеться брати довідки у багатьох інстанціях, а достатньо буде отримати виписку з єдиного реєстру. Проте, на думку фахівців, поки робота Укрдержреєстру не налагодиться, люди не зможуть продати ані квартиру, ані землю. Про те, хто ж реєструватиме права на найважливіше і дорожче майно громадян найближчим часом, розповідає газета «Факти».

Маркіян Шашкевич присвятив йому вірш «Побратимові». Іван Франко у некролозі назвав його «будителем народного духу». Йдеться про українського письменника і громадського діяча Миколу Устияновича, якому сьогодні виповнюється 200 років від дня народження. Докладніше про Миколу Устияновича розповідає газета «Україна молода» у статті «Четвертий із «Руської трійці».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG