Доступність посилання

ТОП новини

Харків’яни вимагають звільнити російських опозиціонерів


Близько півсотні правозахисників, студентів, активістів громадських організацій Харкова пікетували у четвер генеральне консульство Росії, вимагаючи припинити насильство та відпустити учасників опозиційних мітингів у Москві та Санкт-Петербурзі.

«Ми зібрали підписи під зверненням до Генерального консула Російської Федерації, до генерального прокурора Росії та начальника Управління МВС Москви. Ми вимагали розслідування фактів насильства щодо учасників мирних протестів, які відбувались у Москві та Санкт-Петербурзі. І також вимагали (від них) докласти зусиль, щоб у майбутньому такі випадки не повторювалось», – повідомила Радіо Свобода координатор акції, право захисниця Вікторія Бабій.

Харків’яни також вимагали від генеральної прокуратури Росії провести розслідування дій правоохоронців, які використали «надмірну силу до учасників протестних акцій».

5 грудня на Чистопрудненський бульвар Москви вийшло кілька тисяч людей із протестами проти фальсифікації виборів; за офіційними даними, близько 300 осіб поліція затримала.

6 грудня після непогодженої акції на Тріумфальній площі було затримано 600 осіб. Журналісти та свідки подій повідомляли, що під час затримання людей поліція діяла із демонстративною жорстокістю.

Наступна акція протесту у Москві запланована на суботу, 10 грудня. Люди збираються на неї, узгоджуючи план дій та пересування через інтернет та мобільний зв’язок, повідомляють інформагенції.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін сьогодні звинуватив Сполучені Штати в підбурюванні протестів проти результатів парламентських виборів у своїй країні.
XS
SM
MD
LG