Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: Тимошенко не потребує лікування за межами СІЗО


Медична комiсiя у складi фахiвцiв Мiнiстерства охорони здоров’я України не встановила пiдстав для хiрургiчного лiкування колишнього Прем’єр-міністра Юлiї Тимошенко чи лiкування її за межами слiдчого ізолятора. Про це у п’ятницю повiдомила прес-служба Державної пенiтенцiарної служби України.

Також у цьому повідомленні йдеться, що немає «протипоказань за станом здоров’я щодо проведення слiдчих дiй з Юлією Тимошенко».

У прес-службi пояснили, що комiсiя, до якої входили три професори нейрохiрургiї та кандидати медичних наук, представники апарату пенiтенцiарної служби та лiкарi СIЗО, 8 грудня в межах СIЗО вивчила наявну медичну документацiю клiнiчних даних та iнструментальних методiв дослiдження стану здоров’я Юлії Тимошенко.

Вiд особистого медичного огляду колишній Прем’єр-міністр вiдмовилася письмово.

Юлія Тимошенко перебуває в СIЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня суд засудив її до семи рокiв позбавлення волi за перевищення повноважень пiд час пiдписання газових контрактiв iз Росією у 2009 роцi. На 13 грудня призначене продовження розгляду апеляцiї на це рiшення.

Крiм того, стосовно Юлії Тимошенко розслiдують iншi кримiнальнi справи, зокрема щодо дiяльностi корпорацiї «Єдинi енергетичнi системи України».

7 i 8 грудня Шевченкiвський районний суд провiв виїзне засiдання в СIЗО і обрав для Тимошенко запобiжний захiд – арешт на два мiсяцi у справi ЄЕСУ.
XS
SM
MD
LG