Доступність посилання

ТОП новини

Президент США та прем’єр Іраку зустрічаються у Білому домі


Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі
Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі
Президент США Барак Обама приймає в понеділок у Білому домі прем’єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі. На зустрічі будуть обговорювати майбутнє Іраку після завершення виведення американських військ із цієї країни до кінця грудня.

У Білому домі повідомили, що лідери двох країн проведуть переговори про «початок нової сторінки» в їхньому стратегічному партнерстві.

Після цієї зустрічі двох лідерів запланована спільна прес-конференція, а також відвідання Арлінґтонського меморіального національного кладовища, де поховані багато з чотирьох з половиною тисяч американських військовослужбовців, що загинули після початку кампанії США в Іраку в 2003-му році.

Малікі прибув до Вашингтона у неділю. Того ж дня в нього був запланований обід з держсекретарем Гілларі Клінтон. У програмі його дводенного візиту також переговори з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Байден відвідав Ірак в листопаді. Тоді він заявив лідерам цієї країни, що США та Ірак входять «на новий шлях».

До кінця 2011 року США завершать виведення своїх військ з Іраку. У цій країні залишаться кілька тисяч американських військових інструкторів. За безпеку Іраку відповідатимуть 900 тисяч поліцейських і військових.
XS
SM
MD
LG