Доступність посилання

ТОП новини

Суд: «плівки Мельниченка» не є доказом у справі про вбивство Гонгадзе


Печерський районний суд Києва визнав, що записи колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка були отримані незаконним шляхом і тому не можуть бути доказом у справі за обвинуваченням другого Президента Леоніда Кучми в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

У постанові суду йдеться, що кримінальну справу можна порушити лише в тих випадках, коли є достатньо даних, на основі яких встановлені об’єктивні дані про скоєння особою злочину і наявності в її діях складу злочину. «Водночас суд встановив, що заяви Олександра Мороза, Миколи Мельниченка та інших осіб не зареєстровані належним чином», – йдеться в рішенні суду.

«Фактично, єдиною підставою для порушення кримінальної справи є аудіозаписи, зроблені Миколою Мельниченком. Водночас обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним способом та особою, не уповноваженою проводити оперативно-пошукову роботу. Таким чином суд приходить до висновку, що записи зроблено незаконним шляхом та отримані сумнівним способом», – сказала суддя Галина Супрун, зачитуючи рішення суду.

Сьогодні Печерський райсуд визнав, що Генеральна прокуратура безпідставно порушила кримінальну справу щодо другого Президента Леоніда Кучми за обвинуваченням у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG