Доступність посилання

ТОП новини

Контроль Ради і громадськості над силовиками дорівнює нулю – Гриценко


За останні два роки парламентський та цивільний контроль над армією та спецслужбами України «зведено до нуля». Про це на міжнародній конференції у Києві заявив голова парламентського комітету з питань безпеки Анатолій Гриценко.

«Законодавчим шляхом парламент України було позбавлено контролю над силовими структурами. У чому це проявилось? По-перше, жодного впливу депутатського корпуса на кадрову політику. По-друге, депутати позбавлені права звернутись за інформацією до керівників силових структур, – а керівники силовиків позбавлені відповідальності за ненадану інформацію. Третє: тимчасові парламентські комісії, які проводять розслідування резонансних подій у сфері безпеки, також позбавлені права отримувати інформацію від керівників силових структур», – заявив Гриценко.

У відповідь експерт із питань безпеки Адміністрації Президента України Олексій Обала зазначив, що керівництво держави «контролює діяльність правоохоронних та силових інститутів, військових структур для захисту прав і свобод громадян України».
XS
SM
MD
LG