Доступність посилання

ТОП новини

Львівські чорнобильці припинили протест біля облдержадміністрації


Представники чорнобильських організацій, що проводили акцію протесту біля приміщення Львівської обласної державної адміністрації, сьогодні її припинили та згорнули наметове містечко.

Як цитує співголову громадського руху «Вперед!» Руслана Секелу агенція «Інтерфакс-Україна», «намети зняли, тому що влада пообіцяла виконати всі умови чорнобильців: звільнити керівництво Пенсійного фонду Львівської області, домогтися безкоштовних рецептів для чорнобильців і перепрофілювання однієї з лікарень міста під вимоги чорнобильців».

Водночас він також розповів, що «минулої ночі до наметів приходили невідомі в цивільному та погрожували, що якщо вони не припинять акцію протесту, то в них у наметах можуть знайти заборонені речі».

Прес-служба Львівської облдержадміністрації сьогодні поінформувала, що напередодні відбувся круглий стіл із чорнобильцями, в результаті якого «сторони дійшли консенсусу». Губернатор Львівщини Михайло Костюк зазначив, що в бюджеті області знайшли 400 тисяч гривень для вирішення проблем чорнобильців.

Акцію протесту львівські чорнобильці розпочали 6 листопада.
XS
SM
MD
LG