Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд розгляне скаргу Тимошенко невідкладно


Європейський суд із прав людини 14 грудня 2011 року ухвалив рішення невідкладно розглянути скаргу колишнього прем’єра України Юлії Тимошенко на її утримання під вартою. Про це йдеться у прес-релізі суду, оприлюдненому сьогодні.

«Суд ухвалив рішення надати пріоритет зверненню з огляду на серйозність висунутих обвинувачень», – мовиться в повідомленні суду.

Згідно з ним, скарга Юлії Тимошенко надійшла до суду 10 серпня. «Вона стверджує, зокрема, що її кримінальне переслідування і затримання були політично мотивовані; що не було юридичного обґрунтування законності її утримання в Київському СІЗО номер 13, і що умови її утримання незадовільні, не надається необхідна за її численних проблем зі здоров’ям медична допомога. Вона посилається переважно на статті 3, 5 та 18 Європейської конвенції з прав людини», – зазначають у Європейському суді.

Також, згідно з оприлюдненим повідомленням, український уряд поінформували про надходження до Європейського суду з прав людини відповідної скарги, при цьому йому було направлено прохання взяти це питання на контроль.
XS
SM
MD
LG