Доступність посилання

ТОП новини

Голова Вищої ради юстиції: суд у справі Тимошенко діє згідно з законодавством


Суд у справі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко діє в межах чинного законодавства. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова Вищої ради юстиції Володимир Колесниченко, коментуючи заяву президента Європейської Ради Германа ван Ромпея на саміті напередодні.

«По одній справі робити оцінки взагалі судової системи і несправедливо, і не зовсім обґрунтовано. Зрозуміло, що можна говорити про те, що лідер опозиції, політик, відносно якого здійснюється кримінальне переслідування у відповідності з чинним законодавством України, як би не говорили, можна говорити про те, що переслідування як відносно громадянина України, так відносно політика, тим паче опозиціонера, тому говорити про те, що процес заполітизований, що немає у цьому процесі інших підстав для кримінального переслідування, взагалі немає сенсу. Я вважаю, що суд діє в межах чинного законодавства», – сказав він і додав, що, «можливо, законодавство сьогодні недосконале».

«Це Кримінально-процесуальний кодекс і Кримінальний кодекс 1961 року. Ми говоримо про те, що сьогодні необхідно внести зміни до цих законів, також щодо повноважень ГПУ, також щодо посилення адвокатів і приведення ролі адвокатури і прокуратури до паритетних взаємовідносин, коли їхні права абсолютно будуть однакові, і суд буде мати можливість оцінити як сторону обвинувачення, так і сторону захисту, виходячи з процесуальних рівних прав», – наголосив голова Вищої ради юстиції.
XS
SM
MD
LG