Доступність посилання

ТОП новини

Пригоди FEMEN у Білорусі (ФОТО і ВІДЕО)


Київ – До Києва у супроводі українських дипломатів повернулись активістки FEMEN. За словами лідера організації Ганни Гуцол, дівчата перебувають «у стані фізичного й психологічного виснаження». У FEMEN заявили, що вимагатимуть від світової спільноти «звільнити білоруський народ від банди Лукашенка».

Femen повернулися до Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Лідер FEMEN Ганна Гуцол не вірить у те, що білоруські правоохоронці здатні провести адекватне розслідування інциденту, що стався з активістками організації у Мінську. Тому, як повідомила Гуцол, FEMEN проситимуть підтримки міжнародної спільноти: «Я розумію, що вимагати порушити кримінальну справу у країні, де немає права як такого, не реально. Ми вимагатимемо від МЗС написати дипломатичну ноту. Ми вимагатимемо від міжнародної спільноти застосувати санкції, але не економічні, бо не хочемо, щоб від цього постраждав білоруський народ. Ми вимагатимемо ввести війська і звільнити білорусів від бандитів, «КДБ-шників», від банди Лукашенка».

Ганна Гуцол: «Ми розповімо про це всьому світу»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Лідер FEMEN також погрожує білоруським спецслужбам власною «зброєю» – акціями. «Ми робитимемо все, щоб зганьбити, принизити і висміяти в очах білоруської і міжнародної спільноти такі варварські структури, як КДБ», –сказала Гуцол.

Ганна Гуцол: «Чому немає реакції української влади?»

Як заявила Ганна Гуцол кореспонденту Радіо Свобода, «дівчата повернулись у стані фізичного і психологічного виснаження».

Лідер FEMEN запитує: «Чому немає реакції української влади? На жаль, так сталося, що ми не можемо почувати себе захищеними не лише у власній країні, а й за її межами. Громадянку Австралії ( оператора Кітті Грін у супроводі КГБ вивезли до Вільнюса – ред. ) досить швидко визволили і без галасу вивезли до іншої країни. У нас не цінують людей. Нам дуже соромно за те, що українська влада не може нас захистити, тому ми змушені робити це самі».


Активістки руху FEMEN близько 3.00 повернулися додому. До Києва їх доправили українські дипломати, які спеціально для цього приїздили до Білорусі.

Голова КДБ Білорусі назвав історію з FEMEN «грубою провокацією»

Голова Комітету державної безпеки Білорусі Вадим Зайцев вважає провокацією інцидент зі зникненням у Мінську громадянок України, активісток руху FEMEN. Про це він сказав журналістам у Мінську.

«Розвивається груба провокація. А хто за нею стоїть, ми розберемося найближчим часом», – заявив Зайцев.

Він наголосив, що працівники Комітету держбезпеки не причетні до того, що активісток FEMEN знайшли в Єльському районі Гомельської області і вони були, за їхніми словами, позбавлені грошей та документів, а також побиті. «Заявляти вони можуть усе, що завгодно», – сказав голова КДБ і додав: «Наші люди їх не чіпали».

У понеділок троє активісток FEMEN улаштували в Мінську біля приміщення Комітету державної безпеки акцію до річниці подій 19 грудня 2010 року, коли влада розігнала в Мінську масові протести після проведених у країні президентських виборів. Ввечері того дня, як повідомили у FEMEN, з активістками не змогли зв’язатися. Вони вийшли на зв’язок лише наступного дня і повідомили, що їх викрали, на їхню думку, працівники білоруського КДБ.


Відносини з Білоруссю не погіршаться, бо «далі нема куди» – білоруський журналіст

Білоруський журналіст Юрій Свірко, який живе у Києві, вважає, що історія з FEMEN не зможе погіршити відносини Мінська і Києва просто тому, що погіршити їх далі вже не можна.
В Україні всі зрозуміли, що Лукашенка краще не чіпати
Білоруський журналіст Юрій Свірко

«Після того, як Україна дізналась про «певну вошивість» української влади (цитата Олександра Лукашенка – ред.), після того, як контакти на вищому рівні зупинено ( останнього разу Лукашенко зустрічався ще з Президентом Ющенком) і після того, як українське суспільство з Wikwleaks дізналось про село Януки Вітебської області (де Янукович роздавав долари місцевим мешканцям, а Лукашенко зробив йому зауваження, сказавши що він у Білорусі єдиний хазяїн), в Україні всі зрозуміли, що Лукашенка краще не чіпати», сказав білоруський журналіст.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG