Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив у силі повторний арешт Тимошенко


Колегія Апеляційного суду Києва визнала законним рішення Шевченківського районного суду про взяття колишнього прем’єра Юлії Тимошенко під варту у справі корпорації ЄЕСУ і відхилила відповідне клопотання Тимошенко про зміну цього запобіжного заходу.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, перед цим суд понад три години перебував у нарадчій кімнаті.

Рішення Апеляційного суду Києва зачитала суддя Ольга Єфимова, яка головує у справі. «Колегія суддів вважає, що судом першої інстанції, який обирав запобіжний захід Юлії Тимошенко, були враховані всі обставини справи, зокрема, тяжкість скоєних злочинів та відсутність медичних показань щодо утримування у слідчому ізоляторі», – мовиться у рішенні.

Народні депутати, які були в залі суду, супроводжували оголошення рішення криками «Фашисти!». Вони кричали весь час, поки суддя не дочитала рішення і колегія не вийшла із зали суду. Кінець ухвали суду через крики у залі чутно не було.

Перед початком сьогоднішнього судового засідання захисник Тимошенко Сергій Власенко спрогнозував, що апеляцію Тимошенко на повторний арешт відхилять, бо, за словами оголошеної ним заяви самої Тимошенко, всі рішення у її справі ухвалюють «не в залі суду, а у кабінеті» Президента Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG