Доступність посилання

ТОП новини

Голова комітету Ради з ПЕК: не треба бюджет пов’язувати з газом


Вартість російського газу для України не є ключовим питанням для державного бюджету на 2012 рік. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від НУНС, голова парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Микола Мартиненко.

«Бюджет треба було давно приймати, а не їхати з поклоном у Москву, а потім казати, що ми просимо дешевий газ, а потім ухвалимо бюджет. Це не є ключовим моментом для бюджету», – сказав парламентар.

«Українського газу достатньо для забезпечення населення, але його недостатньо для системи теплокомуненерго. Витрати зокрема на виробництво теплової енергії не покривають вартість російського газу. Але це – незначна частина. Якщо ми подивимося, скільки коштів у нас знаходиться в тіні, якщо ми подивимося на рівень корупції, – це суми неспівставні. Не треба було бюджет пов’язувати з газом», – пояснив Микола Мартиненко.

Напередодні на позачерговому засідання Кабінет Міністрів схвалив проект державного бюджету на 2012 рік. Раніше прем’єр Микола Азаров повідомив, що прогнозна середня ціна російського газу на 2012 рік, згідно з діючими контрактами, складе 416 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG