Доступність посилання

ТОП новини

Інтереси Тимошенко у Страсбурзькому суді представлятимуть Власенко й Теличенко


Інтереси колишнього прем’єра Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини представлятимуть адвокати Валентина Теличенко та Сергій Власенко. Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

Відповідно до рішення Європейського суду з прав людини, йдеться у повідомленні, справу «Тимошенко проти України» прийнято до розгляду в пріоритетному порядку з огляду на серйозний характер висунутих обвинувачень – незаконність ухвалення рішення про підписання газових угод у 2009 році.

У скарзі, поданій адвокатами Валентиною Теличенко та Сергієм Власенком 10 серпня 2011 року, йдеться про політично вмотивоване переслідування колишнього прем’єра.

Адвокати зазначають, що рішення про взяття Юлії Тимошенко під варту було незаконним, а досудовий і судовий розгляди відбувалися з порушенням норм Європейської конвенції з прав людини. Зокрема, статті 3 (заборона на принижуюче поводження або покарання), статті 5 (право на свободу та особисту недоторканність) і статті 18 (обмеження в застосуванні обмежень щодо прав).

У скарзі також зазначається, що умови утримання Ю.Тимошенко в слідчому ізоляторі є «неадекватними»: «екс-прем’єру не надають медичної допомоги, незважаючи на численні проблеми зі здоров’ям».

Європейський суд із прав людини долучив до матеріалів справи «Тимошенко проти України» звіт Європейського комітету з запобігання тортурам і нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню, опублікованому 23 листопада 2011 року.

Крім того, суд долучив до матеріалів справи доповідь «Про права людини в 2010 році» Державного департаменту США, а також резолюцію Європейського парламенту від 9 червня 2011 року про неприпустимість вибіркового застосування правосуддя до колишніх представників уряду – Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та Євгена Корнійчука.
XS
SM
MD
LG