Доступність посилання

ТОП новини

Томенко: треба розібратися з приватними літаками посадовців


Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що оприлюднення інформації про високопосадовців, які володіють приватним авіатранспортом, є суспільно значущою.

Про це він сказав у неділю, коментуючи заяву в інтерв’ю Радіо Свобода народного депутата від Партії регіонів Володимира Макеєнка про те, що у міжнародному аеропорту «Бориспіль» не вистачає місць для приватних літаків народних депутатів, інформує персональний сайт віце-спікера.

Томенко повідомив, що планує звернутися до Міністерства інфраструктури, керівництва Міжнародного аеропорту «Бориспіль» та Голови регламентного комітету Верховної Ради, який володіє такою інформацією, з проханням оприлюднити інформацію про високопосадовців, які володіють приватними авіатранспортом. На його думку, це було б $правильно і справедливо, особливо напередодні виборчої кампанії».

Окрім того, на переконання Томенка, цікавим було б і оприлюднення інформації про те, скільки коштів до бюджету за обслуговування цього приватного транспорту отримує Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» та інші аеропорти України.

Це, за словами віце-спікера, також важливо ще й із міркувань того, що держава сьогодні інвестує «фантастичні кошти» в реконструкцію аеропортів. Зокрема, за його словами, останній фінансовий транш у Донецьк направлений на будівництво VIP-терміналу для приватних літаків. «Тому, якщо за народні гроші реконструюються аеропорти з такими комфортабельними умовами, очевидно, вони мусили б належним чином компенсувати народові такі послуги», – наголосив Микола Томенко.

Він сподівається, що така «однозначно суспільно значуща інформація» буде оприлюднена ближчим часом.

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко в інтерв’ю Радіо Свобода, оприлюдненому в суботу, зокрема, заявив: «Та що ви нас жалієте, політиків? Ми хіба бідні?! Вийдіть, подивіться на вулицю Грушевського – на яких машинах їздимо?! Приїдьте в аеропорт Бориспіль. Керівництво аеропорту каже: немає де ставити приватні літаки від усіх фракцій».
XS
SM
MD
LG