Доступність посилання

ТОП новини

Міллер: реалізація «Південного потоку» залежить від переговорів із Україною


Реалізація проекту будівництва газопроводу «Південний потік» залежить від переговорів із Україною. Про це заявив голова російського «Газпрому» Олексій Міллер.

««Південний потік» завжди був прив’язаний до України», – сказав Міллер у коментарі Агентству газової інформації, коментуючи перспективи проекту «Південний потік» у контексті переговорів щодо співпраці в газовій сфері з Україною.

Нині Україна – головний транзитер російського газу в Європу.

«Південний потік» є російсько-італійським проектом системи газопроводів. За планом, він має проходити дном Чорного моря з Росії у болгарський порт і далі – через Балканський півострів – в Італію й Австрію. Очікується, що будівництво «Південного потоку» завершать у 2013 році.

Також у листопаді відбулася урочиста церемонія відкриття газопроводу «Північний потік» – ще одного проекту, до якого долучився російський «Газпром». Цей газопровід вартістю в 7 мільярдів 400 мільйонів євро є спільним проектом російської компанії та німецьких BASF і E.ON, нідерландської Gasunie і французької GDF Suez. Він іде з Росії дном Балтійського моря до Німеччини в обхід територій транзитних країн, зокрема України і Білорусі.
XS
SM
MD
LG