Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі в Сирії задоволені першим днем у Хомсі


Голова групи спостерігачів Ліги арабських держав заявив в вівторок, що в перебігу цього першого дня перебування групи в місті Хомсі в Сирії вона відчула добру співпрацю з усіх сторін.

«День був дуже добрий, сторони сприяли роботі», – сказав агентству Reuters суданський генерал Мустафа Дабі, який очолює групу.

Група з 50 спостерігачів зустрілася раніше в вівторок із губернатором провінції Хомс в однойменному місті, яке стало головним центром протестів проти авторитарної влади президента Сирії Башара аль-Асада. Їхнє завдання – з’ясувати, чи виконує Дамаск мирний план, укладений за посередництва Ліги арабських держав, за яким, зокрема, сирійські війська мають бути виведені з міст.

Цього ж дня в інтернеті з’явився відеозапис, на якому, як виглядає, юрби демонстрантів у Хомсі кричали спостерігачам у вівторок, що хочуть міжнародного захисту.

За повідомленнями, цього ж дня в місті відбулася не менш як 20-тисячна демонстрація після того, як учора внаслідок обстрілу Хомса військовими там загинули ще принаймні 34 людини.

Дані, що надходять із Сирії, неможливо перевірити з незалежних джерел; діяльність іноземних журналістів у країні фактично заборонена.

Нинішня група спостерігачів Ліги арабських держав є першою частиною спостережної місії з загалом 150 осіб, які мають прибути до Сирії до кінця року.

Протести в Сирії тривають із березня цього року. За оцінками ООН, протягом цього часу жертвами сутичок між протестувальниками й урядовими силами стало вже понад 5 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG