Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» і «Народна самооборона» підуть на вибори 2012 року єдиним списком


Партії «Батьківщина» і «Народна самооборона» сформують єдиний список кандидатів у депутати на парламентських виборах у 2012 році. Про це журналістам повідомив віце-спікер Верховної Ради, б’ютівець Микола Томенко.

«Виходячи з чинного законодавства, ми не можемо зробити блок. Це може бути лише партійний список. Ми шукатимемо механізмів, щоб бути в єдиному списку», – сказав він.

«Ми йдемо двома паралельними шляхами. Партії «Свобода» і «Фронт змін» готові з нами домовлятися щодо мажоритарних округів, але не готові формувати єдиний партійний список. З цими політичними силами ми домовляємося і працюємо над програмою мінімум – формуємо єдиний список у мажоритарних округах. А з тими політичними силами, які готові йти на об’єднання в рамках одного партійного списку, ми йдемо на об’єднання», – додав Микола Томенко.

За його словами, «це означає, що сьогодні ми підпишемо документ, або заявимо про спільну діяльність з партією «Народна самооборона», і це означатиме, що представники «Народної самооборони» і представники «Батьківщини» будуть в єдиному партійному списку».

Віце-спікер висловив сподівання на те, що в такому єдиному партійному списку будуть і колеги з опозиції. Водночас Микола Томенко додав, що наразі складно говорити про те, які ще опозиційні політичні сили можуть приєднатися до ініціативи із об’єднання «Батьківщини» і «Народної самооборони».
XS
SM
MD
LG