Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: «Батьківщина» і «Народна самооборона» починають об’єднання на базі «Батьківщини»


Політичні партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» і «Народна самооборона» на переговорах між собою ухвалили рішення розпочати процес їхнього «реального об’єднання» на базі «Батьківщини», заявив сьогодні перший заступник голови ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Він нагадав, що лідер «Батьківщини», колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко і лідер «Народної самооборони», колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко раніше зверталися до опозиційних сил із закликом об’єднати сили і разом іти на вибори до Верховної Ради наступного року.

За словами Турчинова, цей процес об’єднання ще не завершено. При цьому він висловив переконання, що до цього процесу приєднаються й інші політичні сили, після чого можна буде говорити про конкретний вигляд єдиного виборчого списку цих сил.

Турчинов також висловив переконання, що лідери обох партій Юлія Тимошенко і Юрій Луценко «будуть на волі» і очолять єдиний виборчий список.

За його словами, рішення було узгоджене з Тимошенко і Луценком, які нині перебувають у Київському слідчому ізоляторі, через їхніх захисників.

Це підтвердив і заступник голови «Народної самооборони», народний депутат Юрій Гримчак. За його словами, принципове рішення про об’єднання ухвалене, і залишаються технічні моменти, які потребують певного часу (рішення політрад, з’їздів тощо). Водночас він висловив переконання, що «ми цей шлях пройдемо».
XS
SM
MD
LG