Доступність посилання

ТОП новини

Акімова: бюджет-2012 доведеться переглядати


Президент Віктор Янукович найближчим часом порушуватиме питання про якнайшвидший перегляд Державного бюджету на 2012 рік – можливо, навіть раніше, ніж за підсумками першого кварталу, заявила в середу перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.

За її словами, цей бюджет «повинен стати бюджетом розвитку», що «повною мірою» забезпечить «рух економічних реформ». Нині ухвалений бюджет містить «і позитиви, і негативи», але його «дуже важко назвати бюджетом розвитку», заявила Акімова: саме видатки на розвиток, передусім на якісні інвестиційні проекти, сказала вона, передбачені в цьому документі «в недостатній кількості».

Урядовець додала, що перегляд бюджету необхідний незалежно від того, чи зміняться ціни на російський газ за результатами переговорів із Росією про це.

Водночас Акімова зауважила, що бюджет наступного року «продовжує послідовний рух України на зниження рівня бюджетного дефіциту – стабілізацію державних фінансів і врегулювання питання державного боргу». «У цьому сенсі бюджет збалансований і дає основи для більш-менш упевненого погляду в майбутнє у частині нашої фінансової стабільності», – заявила перший заступник голови Адміністрації Президента.

Раніше в середу закон про Державний бюджет України на 2012 рік, ухвалений Верховної Радою 22 грудня, було офіційно опубліковано; таким чином, він набуде чинності з 1 січня наступного року.
XS
SM
MD
LG