Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина визнала загибель 35 цивільних в авіаударі


Представник владних кіл Туреччини підтвердив сьогодні, що завданий учора пізно ввечері повітряний удар проти курдських бойовиків убив натомість 35 цивільних людей.

Як сказав чільний представник владної Партії справедливості і розвитку Хюсеїн Челік, жертвами удару стали не «терористи», а цивільні, які контрабандою перевозили пальне через іраксько-турецький кордон.

За його словами, триває розслідування, яке має встановити причини такої помилки. Політик висловив співчуття і додав, що влада надасть відшкодування родинам загиблих.

Раніше сьогодні турецькі урядовці повідомляли, що повітряний удар був завданий по курдських повстанцях у місцевості на південному сході Туреччини неподалік кордону з Іраком. За даними військових, удар був спрямований проти групи бійців «Робітничої партії Курдистану», яких виявила повітряна розвідка, коли надійшли дані, що ті планують напад на турецькі війська в регіоні.

На південному сході Туреччини курдське збройне сепаратистське угруповання «Робітнича партія Курдистану» з 1984 року бореться за самостійність чи принаймні широку автономію для турецьких курдів на марксистсько-ленінських засадах, а його бійці мають свої бази також на сусідній півночі Іраку, де теж живуть курди. За час цього протистояння між курдами та турецьким державним керівництвом у країні загинуло понад 40 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG