Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко доправили у колонію


У Качанівській колонії підтвердили, що у цей виправний заклад вже доправили колишнього прем’єра Юлію Тимошенко.

Як заявив журналістам начальник колонії Іван Первушкін, Тимошенко поки перебуватиме у так званому «тимчасовому СІЗО», тобто особливому секторі колонії, передбаченому для осіб, щодо яких іще триває слідство в інших справах. Скільки Тимошенко утримуватимуть саме в цьому секторі, керівництво колонії поки не знає.

Водночас Іван Первушкін зазначив, що Юлія Тимошенко у цьому секторі перебуватиме у камері площею 37 квадратних метрів, передбаченій для 7 осіб. Поки, за його словами, там є лише одна жінка, яку також нещодавно доправили у колонію. Як наголосив Первушкін, камера відповідає «європейським стандартам».

Нині триває процедура прийому ув’язненої. За словами начальника колонії, їй найближчим часом запропонують медичне обстеження.

Іван Первушкін зазначив, що колишнього прем’єра доправили саме у цей виправний заклад, тому що Качанівська колонія вважається зразковою. Із 9 корпусів 5 тут відповідає євростандартам: так, за словами Первушкіна, у «єврокорпусах» у камерах перебуває по 20 осіб, в інших корпусах – по 50.
XS
SM
MD
LG