Доступність посилання

ТОП новини

Начальник колонії, де утримують Тимошенко: цілодобове відеоспостереження – законне


Іван Первушкін, начальник Качанівської колонії Харкова, де відбуває покарання колишній прем’єр Юлія Тимошенко, називає законним цілодобове відеоспостереження у камерах, де утримують ув’язнених. Про це він сказав журналістам на брифінгу.

За словами Первушкіна, робота камер відеоспостереження вночі і вдень не є порушенням прав ув’язнених, бо, як він сказав, на ньому лежить відповідальність за їхнє життя. У відповідь на запитання, чи є якісь нормативні акти, які регулюють цілодобове відеоспостереження, він заявив: «Це не заборонено».

Загалом, як розповів Первушкін, у колонії на різних ділянках працює 80 камер відеоспостереження, у першу чергу вони є у камерах, де утримують «статусних» арештованих, якою є й Юлія Тимошенко.

Начальник колонії також підтвердив, що отримав скаргу від Юлії Тимошенко про те, що вона не може спати через яскраве світло у камері, її розглянуть у законодавчому порядку.

Іван Первушкін розповів, що відразу по прибуттю колишнього прем’єра у колонію, її оглянули лікарі, і нині її лікують відповідно до їхніх рекомендацій. Він також спростував слова захисника Тимошенко Сергія Власенка про те, що вона не може рухатися. За словами Первушкіна, Тимошенко самостійно пересувається по камері.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи є умови для роботи слідчих, начальник колонії відповів, що поруч із її камерою розташований кабінет слідчого, де і продовжаться слідчі дії. Водночас коли поновлять слідчі дії у справі щодо діяльності корпорації ЄЕСУ, Первушкін не уточнив.
XS
SM
MD
LG