Доступність посилання

ТОП новини

Мітт Ромні виграв кокуси в американському штаті Айова


Більшість виборців від Республіканської партії в американському штаті Айова, де напередодні тривали перші перед президентськими виборами збори – кокуси, підтримала колишнього губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні.

І Ромні, і його основний суперник – колишній сенатор Рік Санторум отримали по 25% голосів, однак перший здобув на 8 голосів більше. На третьому місці опинився конгресмен із Техасу Рон Пол, у нього 21% голосів.

Під час свого виступу в Айові Мітт Ромні заявив, що «змусить Америку запрацювати». «Президент казав, що хоче фундаментально змінити країну. Я не хочу змінювати Америку. Я хочу відродити ті принципи, які зробили її такою, якою вона відома. Це Америка, яку ми любимо. Я запевняю вас, що ми повернемо ці принципи у Білий дім і зробимо так, що Америка знову запрацює», – сказав він.

Вважається, що результати кокусів в Айові демонструють попередній рейтинг кандидатів і свідчать про їхні шанси вийти в лідери президентських перегонів. Кандидатом від демократів є нинішній президент США Барак Обама.

Президентські вибори у США заплановані на листопад 2012 року.
XS
SM
MD
LG