Доступність посилання

ТОП новини

До римського Колізею обмежать доступ туристів


При вході до найбільшого амфітеатру Стародавнього Риму через кілька тижнів розташують пропускні автомати, які рахуватимуть кількість туристів, повідомляє в середу кореспондентка Радіо Свобода.

За один раз в амфітеатрі і на його терасах зможуть перебувати не більш як 6 тисяч осіб. Коли певна кількість їх залишатиме руїни античної пам’ятки, до неї впускатимуть наступні стільки ж туристів.

«Регулювання потоку відвідувачів запроваджується з метою кращого збереження монумента і його використання», – пояснили у відділі археологічного нагляду за історичними пам’ятками Рима.

Як повідомила археологічний директор Колізею Росселла Реа, нова пропускна система почне діяти напередодні католицького Великодня 8 квітня.

Передбачають, що збільшаться черги і час очікування для входу. Але в дирекції заявляють, що туристи в такий спосіб зможуть краще сприйняти велич давньоримської споруди.

Щороку Колізей відвідують 5 мільйонів туристів. Це найприбутковіший монумент італійської столиці. За один рік лише від продажу вхідних квитків державний відділ археології отримав 33 мільйони євро.

Колізей, або амфітеатр Флавіїв, має майже 2 тисячі років. Будівля вважається символом «Вічного міста» Рима.
XS
SM
MD
LG