Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі винесли попередження за акцію на честь Бандери


Приморський районний суд Одеси виніс у середу попередження голові обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Павлові Кириленку за організацію акції на честь дня народження Степана Бандери 1 січня, повідомляє прес-служба Одеської обласної організації ВО «Свобода».

Суд вважає, що Кириленко порушив законодавство України, оскільки 29 грудня 2011 року Одеський окружний адміністративний суд виніс постанову про заборону проводити масові акції та мітинги в центрі міста 1 січня, мовиться в повідомленні.

Водночас у «Свободі» заявляють, що відразу ж після тієї заборони проводити марш центральними вулицями міста громадські активісти подали нове повідомлення про проведення іншої акції на честь Степана Бандери, вже на Потьомкінських сходах, і жодної судової заборони на цю акцію не було. Таким чином свободівці вважають, що все, що відбувалось біля Потьомкінських сходів 1 січня, було в рамках чинного законодавства.

Павло Кириленко заявив відтак, що нинішнє рішення суду про попередження йому буде оскаржене, і апеляція на нього вже готується.

1 січня в Одесі близько ста осіб відзначили день народження провідника Організації українських націоналістів, пройшовши маршем Потьомкінськими сходами від морського вокзалу до пам’ятника Дюкові де Рішельє, де провели мітинг. Жодних інцидентів не було, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-секретаря Одеської обласної організації ВО «Свобода» Василя Сидорака.

Після заборони проводити масові акції і мітинги в центрі Одеси 1 січня Кириленко заявляв, що українські націоналісти відзначать день народження Бандери іншими вуличними акціями, які не заборонені судом.
XS
SM
MD
LG