Доступність посилання

ТОП новини

Влада Сирії обіцяє відповісти на напад у Дамаску «залізною рукою»


Міністерство внутрішніх справ Сирії пообіцяло в суботу «залізною рукою» відповісти на п’ятничний вибух у столиці Дамаску, в якому, за офіційними даними, загинули 26 людей.

Як мовиться в заяві міністерства, його удар «залізного кулака» сягне кожного, хто намагатиметься «підірвати безпеку держави».

Попередній такий напад стався в Дамаску наприкінці грудня: тоді, за офіційними даними, два вибухи, влаштовані смертниками на замінованих автах, убили не менш як 44 людини.

Офіційний Дамаск звинувачує в подібних вибухах неуточнених «терористів». Опозиція стверджує, що ті напади інсценує сама влада, щоб звинуватити своїх опонентів, а за жертви видають убитих у перебігу придушень противладних протестів.

Напад смертника стався в час перебування в Сирії спостережної місії Ліги арабських держав, яка мала на меті перевірити виконання сирійською владою своєї обіцянки припинити насильство проти учасників противладних протестів. Правозахисники заявляють, що ця місія провалила своє завдання, і просять допомоги ООН.

У перебігу приблизно десяти місяців масових протестів і повстання проти авторитарної влади президента Сирії Башара аль-Асада в країні загинули, за останніми наразі і вже застарілими оцінками ООН, понад 5 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG