Доступність посилання

ТОП новини

Речниця Тимошенко: колишнього прем’єра позбавляють кваліфікованої медичної допомоги


Влада «перетворює Міністерство охорони здоров’я з установи, яка має опікуватися питаннями охорони здоров’я, на структуру, яка нагадує піар-агенцію», заявила в суботу прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока, коментуючи офіційні повідомлення останніх днів про задовільний стан здоров’я колишнього Прем’єр-міністра за даними медичних комісій МОЗ.

«Люди, які забули про клятву Гіппократа, продовжують реалізовувати сценарій Банкової на знищення головного конкурента провладного режиму – Юлії Тимошенко», – заявила речниця.

За її словами, владі «не вдалося політично знищити Юлію Тимошенко», тому зараз вона намагається «реалізувати сценарій фізичного знищення, позбавляючи Юлію Тимошенко кваліфікованої медичної допомоги».

Марина Сорока наголосила, що колишнього прем’єра не оглянули лікарі, яким вона довіряє, не був зроблений аналіз крові тощо. Вона також додала, що хоча знеболювальне, яке отримує Тимошенко, теж є «медикаментом», але завдання таких препаратів – не лікувати причину хвороби, а лише на деякий час зменшувати біль.

Речниця назвала «єзуїтством» пропозиції про лікувальну фізкультуру колишньому прем’єрові, яка, за її словами, «не може самостійно пересуватися».

Останніми днями Міністерство охорони здоров’я і Державна пенітенціарна служба повідомляли, що комісія МОЗ визнала стан здоров’я Юлії Тимошенко задовільним і що колишній прем’єр відмовилася проводити їй загальний клінічний аналіз крові, а також уже кілька разів відмовлялася від рекомендованих їй занять із лікувальної фізкультури та сеансів лікувального масажу.
XS
SM
MD
LG