Доступність посилання

ТОП новини

У Китаї після двох нових самоспалень тибетців один помер


Один із двох тибетців, які вчинили в п’ятницю самоспаленння в Китаї, загинув, повідомили в суботу державні засоби інформації Китаю.

За цими повідомленнями, один із них, 22-річний, перебуває в лікарні, його стан не уточнюють. Інший, 18-річний, який підпалив себе невдовзі після першого, загинув.

Повідомляють, що обидва були колишні буддійські ченці.

Інцидент стався неподалік тибетського монастиря Кірті, в повіті Нґава, відомому також за китайською назвою Аба – місцевості в Нґава (Аба)-Тибетсько-Цянському автономному окрузі в центрі Китаю, де живуть переважно тибетці за національністю, в провінції Сичуань.

Від квітня минулого року там уже не раз відбувалися протести й заворушення, які почалися з самоспалення 16-річного ченця.

Правозахисники заявляють, що ці останні два випадки самоспалень там – уже 13-й і 14-й. Принаймні 8 із тих, хто підпалював себе, померли. Більшість їх були ченці чи черниці.

Таким чином вони, як вважають, виявляли протести проти політики китайського уряду щодо тибетської меншини, яка, на думку критиків влади Китаю, зазнає придушень у релігійній і культурній сферах.
XS
SM
MD
LG