Доступність посилання

ТОП новини

Меркель бачить у переговорах із Саркозі добрі новини


Ніколя Саркозі та Анґела Меркель на прес-конференції у Берліні 9 січня 2012 року
Ніколя Саркозі та Анґела Меркель на прес-конференції у Берліні 9 січня 2012 року
У Берліні завершилася зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі. В рамках підготовки до чергового саміту ЄС, лідери двох держав обговорювали заходи з посилення фінансової інтеграції та стимулювання економічного зростання в єврозоні.

Вони не змогли дійти згоди у питанні механізму запровадження у ЄС податку на фінансові операції. Франція не виключає запровадження – за необхідності – цього податку в односторонньому порядку, натомість Німеччина хоче спочатку дізнатися точку зору з цього приводу інших країн-членів ЄС.

На прес-конференції в Берліні Анґела Меркель, однак, повідомила, що дивиться позитивно на ці переговори: «Приємна новина полягає в тому, що переговори про нові фінансові правила ЄС ідуть успішно. Велика ймовірність, що ми підпишемо документи про обмеження внутрішнього боргу в січні або найпізніше в березні, і що переговори будуть успішними. Цьому успіху значною мірою сприяли Німеччина і Франція».

За словами Ніколя Саркозі, переговори щодо нової угоди про жорстку бюджетну дисципліну «мають завершитися у найближчі дні, її мають підписати 1 березня».

«Ми там, де ми є, через скандальну і неприйнятну дерегуляцію у фінансовому секторі. І це абсолютно нормально, коли причетні до тієї ситуації, в якій ми і весь світ перебуваємо протягом останніх 3 років, візьмуть участь у вирішенні проблеми», – сказав президент Франції у Берліні.
XS
SM
MD
LG