Доступність посилання

ТОП новини

Звіт: мафія в Італії – найприбутковіше підприємство


Антимафіозна маніфестація в італійському Неаполі під гаслом «Похорон мафії»
Антимафіозна маніфестація в італійському Неаполі під гаслом «Похорон мафії»
В Італії мафія вкотре підтвердила статус найприбутковішої сфери діяльності. В останньому звіті Асоціації італійських підприємств Confesercenti, оприлюдненому у вівторок, мовиться: «Мафія вважається першим банком країни з обігом готівки на суму 65 мільярдів євро».

У документі наголошується, що найчастіше від втручання мафіозних структур потерпають італійські бари, ресторани, крамниці, базари і готелі. Як мовиться у звіті, зловживання лише в торговельному бізнесі, приносить мафії прибуток на суму 100 мільярдів євро, що становить майже 7 відсотків від ВВП країни.

«Торговельні фірми і компанії щодня стають жертвами 1 тисячі 300 мафіозних злочинів, а це майже один злочин щохвилини», – констатує президент Асоціації італійських підприємств Confesercenti Марко Вентурі, якого цитує італійське агентство ANSA. За словами Вентурі, в Італії понад мільйон підприємців, тобто п’ята частина від усіх бізнесменів, вважаються жертвами щонайменше одного злодіяння.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, поміж італійських міст, де найактивніше діють організовані злочинні клани, виявився Рим, на відміну від традиційно мафіозних Палермо, Неаполя і Реджо-Калабрія. За минулий рік в італійській столиці було скоєно 30 убивств, 20 випадків стрілянини, а кількість пограбувань збільшилася на 11%.
XS
SM
MD
LG