Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку з’явилися листівки з вимогою відставки Януковича


Передвиборчі обіцянки Президент не виконав – «звільнити у зв’язку з невідповідністю посаді»
Передвиборчі обіцянки Президент не виконав – «звільнити у зв’язку з невідповідністю посаді»
Донецьк – У Донецьку сьогодні з’явилися невеликі плакати з передвиборчими обіцянками тоді ще кандидата на Президента Віктора Януковича. Весь центр міста зранку майорів витягами з програми Януковича, на яких було поставлено червону печатку «Не виконано», а внизу підпис – «Звільнити у зв’язку з невідповідністю посаді, яку обіймає». Автори листівки невідомі. Самі ж папірці розшукати в місті у другій половині дня вже не вдалося.

Залишилося незрозумілим, хто автори листівок і хто їх так швидко прибрав. У прес-службі Донецької ОДА назвали акцію хуліганськими витівками та коментувати відмовилися.

А от голова управління зв’язків із громадськістю Донецької міської ради Максим Ровінський у коментарі Радіо Свобода висловив здивування анонімністю плакатів.

«Реакція влади була – хоча б знайти ці листівки та прочитати хоча б не з інтернету, що виявилося досить складно. Очевидно, кількість листівок була невелика, і більше завдання було сфотографувати листівку на стовпі в Донецьку, ніж довести щось до відома мешканців. Таким чином політичні сили вступили у політичну боротьбу, єдине, що якщо б вони ще підписалися під цими листівками… Я одного не можу зрозуміти: якщо вони висловлюють свою точку зору, то чому вони приховують назву своєї партії?» – заявив речник Донецької міськради.

Взагалі ініціатива з моніторингом виконання передвиборчих обіцянок Віктора Януковича не нова. У 2010-му, відразу після президентських виборів, Донецька обласна організація Комітету виборців України здійснювала проект, у рамках якого експерти склали перелік не лише програмних цілей Януковича, а й його найгучніших передвиборчих заяв. Тоді організація розповсюджувала листівки та плакати, за допомогою яких можна було стежити за Президентом та відмічати виконання тієї чи іншої обіцянки.

Президентові доведеться відповісти про обіцянки – КВУ

Керівник аналітичних програм донецького Комітету виборців України Олександр Клюжев вважає, що анонімне відродження їхньої ініціативи мало б змусити Президента замислитися.

«Дуже симптоматично, що зараз із такою ж ініціативою виступають і певні громадські групи, сформовані чи несформовані. І, власне, це показує, що так чи інакше, але Президентові після завершення свого строку повноважень доведеться все ж таки відповідати на гострі запитання виборців, що було виконано, що не було виконано і чому не було виконано. Це додатковий стимул для виборця згадати, що, власне, обіцяв Президент чинний, а обіцяв він дуже багато. Ми не знаємо, хто стоїть за цими листівками, і, в принципі, це не так вже й цікаво зараз. Це свідчить про те, що зараз будь-яка громадська ініціатива не хоче асоціюватися з тією чи іншою політичною силою», – каже представник КВУ.

Раніше Вищий адміністративний суд України відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича у зв’язку з невиконанням ним обіцянок, даних напередодні виборів голови держави в 2010 році. Такий позов подавав помічник одного з депутатів із опозиційної партії «Батьківщина». Судді оголосили, що передвиборна програма Президента – це не більше ніж засіб агітації.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG