Доступність посилання

ТОП новини

Суд розгляне апеляцію на скасування постанови про порушення справи проти Кучми


Сьогодні в Апеляційному суді Києва розпочнеться розгляд скарг щодо скасування постанови про порушення кримінальної справи проти колишнього Президента України Леоніда Кучми, звинуваченого у причетності до загибелі журналіста Георгія Гонгадзе.

Рішення Печерського суду Києва оскаржують Генпрокуратура, яка порушила справу, а також адвокати потерпілих та основного свідка у цій справі – колишнього президентського охоронця майора Миколи Мельниченка.

Захисники Кучми кажуть про відсутність доказової бази, здобутої законним шляхом. «У на аргумент один – безпідставність порушення кримінальної справи, відсутність належних приводів та підстав», – говорить адвокат Микола Петруненко.

Натомість адвокат Валентина Теличенко, яка представляє в суді інтереси дружини загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави, каже про непрофесійність Генеральної прокуратури, пояснення якій вона не знаходить: «Генпрокуратура грає в піддавки. Саму постанову про порушення кримінальної справи щодо колишнього президента винесено законно, але неакуратно і неграмотно».

Кримінальну справу проти Леоніда Кучми порушили 21 березня 2011 року. Його звинуватили у перевищенні влади і службових повноважень, що призвело до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе та побиття громадського діяча Олексія Подольського. 14 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG