Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували звіт про зникнення та смерть репортерів за 10 років


Організація «Артикль 19» та організація International Media Support (IMS) закликає владу України, Білорусі та Росії вжити всіх правових і політичних заходів для захисту журналістів та обстоювання прав на свободу слова у суспільстві відповідно до міжнародних обов’язків.

Правозахисники констатують: жодна справа про тяжкі злочини проти журналістів за останні 10 років до кінця не розкрита. Жодного організатора вбивства чи побиття журналістів не притягнуто до відповідальності. В Україні йдеться про Георгія Гонгадзе, Василя Климентьєва та Ігоря Александрова.

«Ми рекомендуємо налагодити ефективну співпрацю між правозахисними організаціями та журналістськими організаціями, надавати один одному підтримку», – сказав старший співробітник міжнародної правозахисної організації «Артикль 19» із комунікацій та адвокації Олівер Спенсер на презентації рекомендацій до доповіді «Правосуддя не захищає журналістів в Україні, Білорусі та Росії».

У рекомендаціях міжнародної організації, зокрема, міститься заклик до влади України, Білорусі та Росії «публічно визнати, що журналісти зазнають насильства, особливо через роботу, яку вони виконують».

Рекомендується також у разі нападу на журналіста розпочинати негайні ефективні та незалежні розслідування з метою притягти ініціаторів та виконавців до відповідальності.
XS
SM
MD
LG