Доступність посилання

ТОП новини

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Кенії


У зв’язку із загостренням внутрішньополітичної ситуації та загрозою терактів у Кенії МЗС України рекомендує співгромадянам утриматись від поїздок до цієї держави. Тим часом дипломатичні місії України у Кенії переведено у режим підвищеної безпеки, повідомив сьогодні речник міністерства Олександр Дикусаров.

«У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації у цій країні МЗС рекомендує українцям тимчасово утриматись від поїздок до Кенії, особливо до суміжних із Сомалі областей. У разі ж здійснення таких подорожей треба обов’язково інформувати МЗС та Посольство України у Кенії для оперативного реагування Посольством у разі надзвичайної події або нещасного випадку», – сказав речник.

У кенійській столиці Найробі та в районах на кордоні із Сомалі почастішали випадки локальних збройних конфліктів на релігійному та етнічному ґрунті; восени минулого року влада Кенія запровадила підвищені заходи безпеки у Найробі, включно з перевіркою автомобілів та доглядом речей людей на вході до урядових і громадських установ, торговельних центрів та готелів. Догляду за необхідності підлягають і машини з дипломатичними номерами, а також місця проживання іноземців, повідомило МЗС України.
XS
SM
MD
LG