Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко ходунків не дадуть – заступник міністра охорони здоров’я


Екс-прем’єру Юлії Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії, ходунків не дадуть. Про це заявила заступник міністра охорони здоров’я України, керівник комісії лікарів МОЗ, які обстежують Тимошенко, Раїса Моісеєнко.

Народний депутат Володимир Бондаренко («БЮТ-Батьківщина») підтвердив, що, незважаючи на клопотання захисту екс-прем’єра, в наданні ходунків або милиць Тимошенко відмовили.

"Сказали, це недоцільно. Комісія, яка сьогодні працює у Юлії Володимирівни, дуже схожа на ті комісії, які працювали в концтаборах. Сьогодні безальтернативний погляд на стан здоров'я Юлії Володимирівни викликає підозри, що це може завершитися однозначним летальним результатом», – сказав він журналістам у вівторок після відвідування колонії.

Начальник сектора охорони здоров’я пенітенціарної служби Харківської області Дмитро Курушин підтвердив, що клопотання захисту було. Однак задовольнити його без висновку відповідної комісії МОЗ неможливо.

Як зазначили представники комісії МОЗ, за результатами обстеження минулого тижня Юлія Тимошенко ходунків не потребує. Як саме пересувається екс-прем’єр медики не уточнили. Адвокат Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що екс-прем’єр ходить за допомогою сусідки по камері та страждає від сильного болю в спині.

Раніше пенітенціарна служба повідомляла, що Тимошенко звернулася з письмовою заявою до керівництва Качанівської виправної колонії, в якій відмовилася від прийняття призначених раніше фахівцями МОЗ медичних препаратів, а також від спілкування з медичним персоналом установи. Сьогодні Юлія Тимошенко вкотре відмовилася від медобстеження лікарів МОЗ.
XS
SM
MD
LG