Доступність посилання

ТОП новини

МЗС з’ясує, чому в українців на Costa Concordia забрали паспорти


Міністерство закордонних справ України доручило українському посольству в Італії з’ясувати, чому в громадян України, які були пасажирами затонулого італійського круїзного лайнера Costa Concordia, забрали документи, повідомив сьогодні речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, практика вилучати паспорти в учасників круїзів у світі поширена, але дипломати мають розібратися, чому, за повідомленнями, цього разу паспорти забрали саме в громадян післярадянських країн – України, Росії тощо.

При цьому, додав речник, усім українцям, які були на судні і втратили документи, протягом трьох годин видали необхідні посвідчення на повернення до України.

Раніше повідомляли, що на лайнері Costa Concordia було 35 громадян України, вони не потерпіли під час катастрофи. Частина з них повернулася до України, інші продовжили перебування в Італії.

Круїзний лайнер Costa Concordia налетів на скелі і ліг на бік біля узбережжя одного з італійських островів у п’ятницю ввечері. За останніми даними, загинули сім людей із понад чотирьох тисяч пасажирів і членів екіпажу, не відома доля ще майже 30 людей.
XS
SM
MD
LG