Доступність посилання

ТОП новини

Зазіхання Росії на ГТС, як і на Тузлу, має об’єднати українців – Наливайченко


Голова політради «Нашої України» Валентин Наливайченко заявляє, що грубе зазіхання Росії на українську газотранспортну систему, як свого часу – на острів Тузла, має об’єднати українців навколо захисту національних інтересів.

За його словами, твердження керівників російського «Газпрому» про те, що українська газотранспортна система не має великої вартості, є брехливими.

«Українська ГТС включно з найбільшими в Європі підземними газосховищами є стратегічним активом української економіки і має залишатися у власності українського народу. Українська земля, працівники та газотранспортна система є нашим серйозним внеском у континентальну енергетичну систему та безпеку. Це набагато більше, ніж транзит в економічному та політичному розумінні», – відзначив Наливайченко.

Він вважає, що влада показала свою повну неспроможність вести серйозні переговори з Росією і взагалі проводити послідовну політику в інтересах України.

«Режим «регіоналів» напряму зіткнувся з тим, що давно відомо навіть зі шкільного курсу історії: політика потурання Росії лише розпалює її апетити. Почавши свій політичний старт з низки принципових поступок Москві, Президент Янукович мав бути готовим до того, що Росія захоче «всього й одразу» вже найближчим часом», – підкреслив Наливайченко.
XS
SM
MD
LG