Доступність посилання

ТОП новини

Росія та Україна мають враховувати взаємні інтереси – глава МЗС Росії Лавров


Росія готова враховувати інтереси України, зокрема і щодо газової тематики, якщо Київ, у свою чергу, враховуватиме інтереси Москви. Про це сказав глава МЗС Росії Сергій Лавров на щорічній прес-конференції в Москві в середу.

Відповідаючи на запитання українського журналіста про те, чому Росія проти газотранспортного консорціуму України, Росії та ЄС, Лавров сказав: «Я не думаю, що ви правильно описуєте ситуацію щодо позиції Росії стосовно майбутнього газотранспортної системи України. Це питання обговорюється всерйоз. Якщо ми хочемо бути близькими партнерами, то ми маємо врахувати інтереси один одного. Росія готова повною мірою врахувати інтереси України у разі врахування наших інтересів українськими друзями».

Водночас він заявив, що у багатьох російських підприємств в Україні виникають серйозні проблеми, їхня власність зазнає спроб націоналізації та рейдерських захоплень.

«Це речі, які відбуваються в реальній економіці і які необхідно вирішувати в правовому арбітражному полі. Це стосується і газових контрактів, до речі», – додав Лавров.

При цьому він заявив, що не став би драматизувати ситуацію в економічних зв’язках між Росією і Україною.

«Що тісніші стосунки, то більше виникає конкретних, специфічних тем, які треба вирішувати без надриву через процедури, які існують між корпораціями і між державами, чи то контракт на газ, чи то домовленість про придбання підприємств, і залишатися в правовому полі. Це наш підхід», – сказав він.
XS
SM
MD
LG