Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові чорнобильці протестують проти репресій та скорочення виплат


Понад сто чорнобильців сьогодні вийшли під стіни обласного управління Пенсійного фонду у Харкові із вимогою поновити їм виплати за рішеннями судів і припинити кримінальні переслідування членів чорнобильських організацій.

Як повідомив голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін, він має інформацію про те, що місцева влада Харкова звернулася до правоохоронців із вимогою порушити проти чорнобильських активістів нові кримінальні справи за обвинуваченнями у підробці документів. Наразі, за словами Проскуріна, кримінальні справи вже порушені проти кількох ліквідаторів із Харкова, серед них і сам Проскурін.

Ліквідатори будь-які звинувачення у підробці документів відкидають.

«Ми не будемо миритися із свавіллям. Я зараз зайнятий тим, що створюю нову Всеукраїнську чорнобильську організацію і репресії стосовно мене і людей, які поряд зі мою, пов’язую саме із цим. Сьогодні ми зустрічаємося з послом Франції з прав людини...» – сказав Володимир Проскурін.

Чорнобильці також скаржаться, що внаслідок посилених перевірок їхніх документів з боку відповідних структур з їхніх медичних карток зникають подеколи цілі сторінки.

У грудні кількох активістів чорнобильських організацій Харкова міліція допитала як свідків у справах про підробку документів для нарахування пенсій.
XS
SM
MD
LG