Доступність посилання

ТОП новини

МВС Білорусі: заяви активісток Femen не підтвердилися


Білоруська міліція завершила перевірку щодо інциденту з активістками української організації Femen.

Про це повідомляє Управління інформації і громадських зв`язків МВС Білорусі. «Інформація, яку поширювали учасники незареєстрованої української організації, не підтвердилася», – заявили в МВС Білорусі. За результатами перевірки в порушенні кримінальної справи відмовлено.

19 грудня, три активістки Femen, оголівшись до поясу перед входом до будівлі КДБ Білорусі, упродовж декількох хвилин тримали плакати з написами: «Freedom to political prisoners» («Свободу політичним в`язням») і «Живе Білорусь!». Акція була присвячена річниці розгону опозиційного мітингу 19 грудня 2010 року, учасники якого були не згодні з офіційними результатами президентських виборів.


МВС Білорусі ініціювало перевірку у грудні 2011 року після того, як активістки Femen після акції протесту в Мінську заявили про те, що їх затримали співробітники МВС Білорусі, вивезли до лісу в Гомельській області і побили. У результаті вони опинилися за півтора кілометри від українського кордону, вийшли до білоруського села Беки, де звернулися до місцевих жителів. Потім приїхала міліція і забрала їх у відділення. Близько першої години ночі 21 грудня до Єльського РВВС прибув з Мінська консул України з копіями паспортів дівчат. Їх депортували на батьківщину через пункт пропуску «Нова Рудня».
XS
SM
MD
LG