Доступність посилання

ТОП новини

Харківські чорнобильці створили нову всеукраїнську організацію


Харківські чорнобильці отримали свідоцтво про реєстрацію нової всеукраїнської організації. Вона має назву «Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Про намір увійти до складу «Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля» вже заявили ліквідатори кількох областей, говорить голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін.

«Ця організація буде відрізнятися від «Союзу Чорнобиль України» тим, що ми не будемо заглядати до рота влади. Ми будемо принципово відстоювати інтереси чорнобильців, членів нашої організації. Ми це до робили і до реєстрації нової організації, але раніше у владних кабінетах нам часто казали: ось є всеукраїнська організація, з нею і будемо говорити», – розповів Проскурін.

Напередодні Володимир Проскурін склав із себе повноваження заступника голови обласної організації «Союз Чорнобиль України». Про намір вийти з цієї організації ще торік у грудні під час акції протесту заявляли кілька десятків чорнобильців Харкова. Вони звинувачують голову «Союзу» Сергія Андрєєва у зраді інтересів чорнобильців.

17 грудня минулого року учасники звітно-виборчої конференції Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» переобрали Юрія Андреєва головою організації ще на 5 років. Конференція проходила за участі першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва, прес-служба якого першою і поширила інформацію про переобрання Андрєєва. За даними ЗМІ, до участі у конференції міліція не допустила кілька сотень чорнобильців з різних міст. Раніше Андрєєв заявляв, що «Союз Чорнобиль України» не підтримує акції протесту ліквідаторів, які вимагають повернення виплат підвищених пенсій за рішеннями судів.
XS
SM
MD
LG