Доступність посилання

ТОП новини

Треба провести референдум щодо долі Андріївського узвозу – Бригинець


Голова Комісії з питань культури Київської міськради Олександр Бригинець за підтримки громадських організацій Києва ініціює проведення місцевого референдуму стосовно реконструкції Андріївського узвозу. Про це Бригинець заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами Бригинця, на час підготовки та проведення референдуму треба зупинити усі роботи з реконструкції та заміни комунікацій, які розпочаті на узвозі у жовтні минулого року, та оприлюднити усі наявні проекти реконструкції цієї вулиці.

Андріївський узвіз реставрують:


«Оскільки планується проведення референдуму з питання ухвалення генерального плану (розвитку) міста, треба включити пункт про долю Андріївського узвозу. Ми повинні запитати киян про одне: чи вони готові перетворити Андріївський узвіз на офісно-готельну вулицю, чи вони хочуть збереження там мистецької вулиці? Якщо кияни ухвалять рішення про те, що на узвозі має бути збережена мистецька вулиця, то таким чином треба буде визначити статус узвозу як мистецької вулиці», – пропонує Бригинець.

Реконструкцію Андріївського узвозу та модернізацію комунікацій на ньому розпочато у жовтні минулого року у рамках схваленої КМДА концепції перетворення цієї вулиці на центр культури і дозвілля. Напередодні нового року голова КМДА Олександр Попов пообіцяв киянам зберегти культурно-мистецьке призначення Андріївського узвозу. Але опозиційні депутати Київської міськради та активісти громадської ініціативи «Збережи старий Київ» стверджують, що влада дозволяє інвесторам збудувати на узвозі сучасні готелі та торговельно-розважальні центри, що знищить близько ста наявних там мистецьких галерей та майстерень художників.
XS
SM
MD
LG