Доступність посилання

ТОП новини

Президент обіцяє посилити захист прав людини


Захист прав людини – це «невід’ємна складова демократичної, європейської країни», заявив у неділю Президент Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності і Свободи в Національному палаці мистецтв «Україна» в Києві.

«Ми суттєво посилимо моніторинг і контроль за розслідуванням кожного виявленого випадку порушення прав та свобод людини», – пообіцяв він.

При цьому, за його словами, на особливому контролі буде забезпечення свободи слова.

Як сказав Президент, «вільна і соборна Україна може відбутися лише як демократична європейська, економічно і гуманітарно розвинена спільнота, де кожен громадянин почувається вільно і захищено».

«Я вірю в соборну справедливу і незалежну Україну, в якій свобода людини, її громадянські права є найвищою цінністю!» – наголосив Янукович.

Нині в Україні перебуває під слідством чи вже в ув’язненні низка урядовців попередньої української влади, до якої Янукович був в опозиції. Серед найвідоміших – колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко чи колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Опозиція і правозахисники вважають, що багато цих справ насправді політично мотивовані і є переслідуванням супротивників нинішньої влади Януковича.

За даними низки рейтингів, рівень свобод і дотримання прав людини в Україні значно знизився за час від приходу до влади Віктора Януковича два роки тому.
XS
SM
MD
LG