Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: винні в «кабальних» газових угодах 2009 року мають нести відповідальність


Україна стала «заручницею кабальних газових угод, підписаних у 2009 році», через які країна зазнає «величезних, мільярдних, збитків», заявив у неділю Президент Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності і Свободи в Національному палаці мистецтв «Україна» в Києві.

За його словами, ці угоди і великий зовнішній борг, які залишилися його владі від попередньої, «без перебільшення», склали «реальну загрозу національній безпеці України».

І ті, хто, незалежно від посад, підштовхував Україну до прірви, мають нести відповідальність перед українським народом», – заявив Янукович.

«Саме рівність усіх перед законом, невідворотність покарання за його порушення є ознакою правової держави», – сказав він.

Колишня Прем’єр-міністр, а нині опозиціонер Юлія Тимошенко, на вказівку якої були укладені ті угоди, вже перебуває в ув’язненні, засуджена за перевищення повноважень при їхньому укладенні на сім років позбавлення волі. У світі це засудження за політичні рішення на посаді голови уряду вважають неправовим і політично мотивованим.
XS
SM
MD
LG