Доступність посилання

ТОП новини

У Росії хочуть створити нову опозиційну партію


У столиці Росії Москві учасники загальних зборів об’єднання «Демократичний вибір» вирішили перетворити його на політичну партію.

Лідер об’єднання Володимир Мілов закликав його прихильників підтримати на президентських виборах у Росії в березні одного з засновників партії «Яблоко» Григорія Явлінського.

Сам Явлінський, виступаючи на зборах, різко скритикував політику кандидата на президента Володимира Путіна за останні 10 років, назвавши її неприйнятною.

Явлінський також заявив, що вважає «Демократичний вибір» за перспективну політичну організацію, з якою можна вести переговори про створення політичного блоку.

Понад рік тому Володимир Мілов, у минулому заступник міністра енергетики Росії, разом зі ще кількома російськими опозиційними політиками вже створював політичну партію, Партію народної свободи (скорочено «ПАРНАС»), але російська влада відмовилася реєструвати її. Міністерство юстиції Росії мотивувало відмову невідповідностями у партійному статуті і документах, поданих на реєстрацію. Опозиція вважає, що відмова була політичним рішенням.
XS
SM
MD
LG