Доступність посилання

ТОП новини

Повноваження всього складу української делегації під сумнівом – представник ПАРЄ


Під сумнів поставлено повноваження всієї української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), заявляє голова комітету правил процедур ПАРЄ Еґідіюс Варейкіс.

В інтерв'ю українським журналістам у понеділок у Страсбурзі, пояснюючи ситуацію, яка склалася після ініціювання деякими політичними групами зняття повноважень українських представників, Варейкіс сказав, що питання буде розглянуто на комітеті з правил процедур уже у вівторок.

«Ми вивчимо це завтра, і якщо нам потрібно буде написати доповідь, ми також зробимо це найближчим часом і передамо на розгляд сесії», – сказав він.

Питання про зняття повноважень було ініційовано через те, що три колишні представники опозиційної фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко й Олександр Фельдман вийшли з фракції. Наразі Пилипенко та Писаренко – позафракційні депутати, Фельдман – член фракції Партії регіонів. Тож, відповідно, де-факто в українській делегації більше представників влади, ніж опозиції, що суперечить правилам.

Голова комітету Варейкіс наголосив, що підготовка доповіді може бути потрібна у випадку, якщо комітет схвалить рішення про необхідність призупинити повноваження української делегації.

Сьогодні під час відкриття сесії ПАРЄ група Європейської народної партії поставила під сумнів повноваження української делегації.
XS
SM
MD
LG