Доступність посилання

ТОП новини

«Росспоживнагляд» далі критикує українські сири


У російській Федеральній службі з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини («Росспоживнагляд») стверджують, що 14 різновидів сирів шести українських виробників не відповідають російському технічному регламентові.

Прес-служба відомства повідомила в понеділок увечері, що при вибірковому дослідженні зразків сирів українського виробництва, які перебувають в обігу, на відповідність такому регламентові встановлено, що 14 зразків сирів, список яких наводиться, мають у своєму складі рослинні жири, інформація про наявність яких не зазначена на етикетці.

У російському відомстві зазначають, що це вводить в оману споживача продукції і є порушенням російського закону про технічний регламент на молоко і молочну продукцію.

23 січня сайт Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України повідомив, що міністр сільського господарства Росії Олена Скринник не бачить проблем із українськими сирами.

«Я вважаю, що це питання і не стояло, тому що ми як реалізовували цю продукцію, так і продовжуємо її реалізовувати», – цитує Скринник агентство УНІАН.

За словами російського міністра, вона вже обговорила це питання з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком. «Ми дійшли спільної думки, що не бачимо в цьому питанні ніяких проблем», – зазначила вона.

8 січня 2012 року головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що Росія може піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

Також «Росспоживнагляд» заявляв про погіршення споживчих властивостей молочної продукції, яка поставляється до Росії з України останнім часом.

У свою чергу, голова Державної ветеринарної і фітосанітарної служби України Іван Бісюк поінформував, що Держветфітослужба вже звернулася до російських колег із проханням надати офіційну інформацію стосовно перевірок сирної продукції, імпортованої з України.
XS
SM
MD
LG