Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція сваритиметься через «мажоритарку» (огляд преси)


Київ – Попри підписання більшістю опозиційних партій угоди про об’єднання, справжньої злагоди між ними не буде, стверджують «Ізвестія» в Україні». Бо у лідерів опозиційних партій надто багато амбіцій. А Юлія Тимошенко, яка могла б претендувати на звання єдиного лідера, балотуватися не зможе – вона судима. Про це йдеться в статті «Єдиноборство».

Не вірить у рівноправну дружбу опозиціонерів, надто ж на майбутніх парламентських виборах, і експерт «Газети по-українськи». Він вважає, що в угоді зайве слово «дії», бо це документ про спільну бездіяльність. Там ідеться про те, що опозиційні партії не заважатимуть одна одній іти на вибори. Хоча вже на початку весни, коли ділитимуть мажоритарні округи, почнуться чвари між опозиціонерами, прогнозує експерт. Заголовок статті – «Повний розкол буде після Дня Незалежності».

Щоб приховати управлінські провали і падіння свого рейтингу, Партія регіонів посилює репресії проти незадоволених громадян і активізує тиск на конкурентів. Про це пише «Ділова столиця», матеріал називається: «Горе без розуму».

Президент України подав до парламенту проект нового Кримінально-процесуального кодексу. Документ повністю змінює теперішню систему кримінального процесу, вважає експерт «Газети по-українськи». Головна відмінність від старого закону полягає у значному підвищенні ролі судового слідства. Розширюються права затриманих і засуджених. Однак, на думку правозахисника, у парламенті буде активний спротив ухваленню кодексу, бо в суддівсько-прокурорського лобі відберуть можливості незаконно заробляти гроші, порушуючи кримінальні справи проти невинуватих громадян чи маніпулюючи можливостями розслідування.

Минулий рік ознаменувався рекордом на хлібній ниві. Щоправда, успішним урожай був більше завдяки кількості, ніж якості. І все ж на цьому зароблять не так самі фермери, як торговці й чиновники, стверджує газета «Голос України». Про причини йдеться в статті «Хлібний рік».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG